fredag 7. mars 2014

Vi har handlet trær til hagen :)

Første prioritet i vår hage er å plante hekk, busker og trær som rammer inn hagen og skaper ly for vær og vind. Vi har utarbeidet en liste over busker og trær som vi ønsker å ha i hagen og gjort oss opp tanker om hvor vi ønsker disse skal plantes. En del av helgens hageprosjekt blir å tegne inn trærene i hageplanen vår.

Da det lokale hagesenteret åpnet for sesongen hadde de 50% på alle busker og trær, og selvfølgelig kunne ikke vi la denne muligheten gå ifra oss. Vi tok med oss ønskelisten, hengeren og dro til hagesenteret i spenning.

Resultatet fra besøket på hagesenteret :)

Vi har valgt en del trær som kommer til å bli store med årene, og få store rotsystemer. I området vi har tenkt å plante trærene kan de få utfolde seg fritt uten at trærene er til sjenanse for naboer eller at det er fare for at store rotsystemer kan ødelegge.

Alt i alt kjøpte vi 13 nye trær til hagen som skal plantes ut ila de nærmeste ukene. Siden dette er trær som har stått i hagesenteret vinteren gjennom var vi nøye med å sjekke at rotsystemet så friskt og fint ut. Og vi valgte bare trær som vi så var i gang med vårforberedelser :)

På hengeren hjem fra hagesenteret var det: 
 • Larix decidua ’Puli’
 • Fagus syl. ’Dawyck Gold’ (Skogbøk)
 • Fagus Sylvatica (Bøk)
 • Prunus Serrulata ’Kazan’ (Japankirsebær)
 • Tilia Cordata ’Winter Orange’ (Småbladlind)
 • Betula Pendula ’Youngii’ (Hengebjørk)
 • Picea omorika ’Dømmesmoen’ (Serbergran)
 • Cedrus deodara ’Aurea’ (Himalayan ceda)
 • Nothofagus antartica (Kanelsørbøk)
 • Prunus triloba (Rosemandel)
 • Corylopsis spicata (Klasehasselbror)
 • Staphylea pinnata (Europeisk blærenøtt) 
og sist men ikke minst en av favorittene 
 • Ulmus glabra 'Pendula' (Skogalm)


I tillegg må vi selvsagt sørge for gode vekstforhold til de nyinnkjøpte trærene! Vi har fått tilkjørt 10 tonn gartnerjord fra en entreprenør vi har kjøpt jord fra tidligere. Håper denne jorden er like flott som den vi kjøpte i 2013.Meteorologene har lovet oss store nedbørsmenger og innevær i helgen. Den tiden har vi tenkt å benytte til hageskissene :)

En riktig fin helg ønskes fra Tone og Eivind

PS! Vi vil så gjerne ha ramme rundt bildene i blogginnleggene, men har ikke fått det til. Har forsøkt å redigere html koden til bloggens mal men rammene uteblir. Blir glad for tips :)

22 kommentarer:

 1. Så mange flotte trær! Jeg er helt enig i at man trenger trær for å skape rom og ly. Det var bare ett tre på gården da vi flyttet dit, så vi har også plantet noen, men de er fortsatt små. Jeg ønsker meg flere, så jeg skal se nærmere på listen deres for inspirasjon :)

  Kant rundt bildene får dere ved å gå inn på mal - tilpass (knappen under bildet av bloggen) - avansert - bilder. Der kan dere velge farge. Det er i allefall slik jeg har gjort det. God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig tilbakemelding :) og ikke minst for hjelp! Bilder står ikke på listen over elementer som kan endres i bloggen, så vi har nok valgt en av malene som ikke har ramme rundt bildene. Vi har jo alltids muligheten til å velge en annen mal, eller ha tålmodighet nok til å finne ut hvordan vi kan få lagt ramme rundt bilder ved å editere malens HTML kode.
   God helg :)

   Slett
 2. Hei Tone

  Åhh, heldige deg! Så flott å kunne gjøre et sånt kupp nå :-) Jeg har noen av de i hagen her, bl.a noen bøker og den siste på listen kjøpte jeg for to år siden. Den hadde en rotklump på 150 kg... ;-) Jeg elsker trær og kan ikke få nok av de. Her er det ikke så mye vind, men liker den skjermingen trær gir mot naboer og veien.

  Ønsker deg en fin helg og lykke til med planleggingen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann Marit :) Slike kupp er ordentlig morro. Rotklump på 150 kg!! Du får den ikke akkurat med deg i handleposen da nei! Jeg gleder meg til å strekke opp hengekøyen i hagen og nyte vindstille hagedager :) ,,,ligger litt frem i tid, men en dag :)
   Takk og en riktig fin helg ønskes deg fra Tone

   Slett
 3. Wow dette blir flott med så mange fine trær, det skaper harmoni og en fin ro i hagen med trær,
  Dette blir spennende å se i hagen deres til sommeren Tone.

  God helg.

  SvarSlett
 4. Å dokker kommer til og få det vakkert hos dere med alle de nydelige trærne dere kjøpte, 10 tonn med jord ??? wow, det var ikke småtteri ;p

  Takk for hilsen hos mæ.

  Ha ei riktig god helg med planlegginga.

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Lisbeth :) Vi har mye godt arbeid forann oss :)

   Slett
 5. Så mange spennende trær dere har kjøpt! Kanzan var et av de første trærne vi kjøpte til hagen hos oss. Nå er det et stort flott tre som gleder oss med en rosa sky av blomster om våren.
  Ha en riktig fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kazan er et syn om våren. Jeg gleder meg :) Takk og riktig god helg til deg også

   Slett
 6. Så gøyt! Er det sotra hagesenter dere har vært på? Der var vi en spennnende tur på høstsalget :-)) God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Stemmer det :) Vi liker oss der,,,de har så mye fint. Takk og fin helg til deg også

   Slett
 7. Oijj..har blir det mye fint å plante!
  Så mange fine trær...og flott å kunne ha "rom og luft" nok til plante mange store trær. I min villahage en det ikke tanke på slikt...
  Gleder meg til å følge med på prosessen..dere har mye på gang..og all den jorden...snadder sier jeg:))
  Du nevner ramme rundt bildene...jeg har en svak ramme rundt alle innlegg-bilder,er det slik du tenker?..husker ikke hvordan jeg gjorde det,men kan sikker finne det ut....
  God helg:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Inger Marie :) Vi har god plass og er glad for det. Vi sier titt og ofte oss imellom "lurer på hvordan det ser ut her hos oss om 10 år" Det er utrolig spennende å anlegge hage, og det beste av alt, så mye morro underveis :))
   Layouten på bloggen din er så fin og det er rammer som hos deg jeg har i tankene. Har kikket litt på malen som vår blogg bygger på og det er en av et par maler som ikke har rammer rundt bildene. Bytter mal en dag jeg får lyst til slikt arbeid.
   Takk og god helg til deg også :)

   Slett
 8. For noen skatter!
  Har både 2 Dømmersmograner og Japankirsbær her i Miacasa. Lykke til med planlegginga!

  SvarSlett
 9. hei! Trær er så viktig for en hage. Jeg har plantet rognetrær som har frøsådd seg rundt omkring i potter. De skal plantes i jorda snart. Det som er problemet her, er at de er elge - og rådyrmat og må beskyttes. Lykke til med alle trærne! Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne :) Så kjedelig å få planter oppspist av rådyr. Vi er heldigvis ikke plaget med det hos oss. Det hender vi ser hjort her ute, men har ikke opplevd at den har vært i hagen. Vi har et rognetræ i hagen hos oss som alltid har vært her. Liker så godt bladverket,,,foruten å snakke om de fine klasene med røde bær. Takk og riktig god helg til deg

   Slett
 10. Vilken lycka! Så många fina träd till halva priset så tidigt på säsongen! Och trädgårsjord till det! Utan träd ingen trädgård, ni gör helt rätt. Lycka till!

  SvarSlett
 11. Her var det virkelig store ting på gang. Godt priskupp. Det blir flott å se når de har fått sin plass å trone i hagen deres:) Lykke til!

  SvarSlett
 12. Oi, så mange flotte trær dere har handlet inn! Passer jo perfekt å få så god pris nå som dere er midt i planleggingen. Og det er jo lurt å starte med det som kan gi ly for vinden og skape bedre forhold for mye annet. Trær er spennende! Ønsker dere en god helg!

  SvarSlett
 13. Jeg nyyter innlegget deres og skulle ønske at jeg kunne hatt bøk og alm her også.. Så herlig det må ha vært å kunne plukke med seg så mye til halv pris. Det høres ut som dere er godt i gang med planleggingen. Så lurt å få trærne i jorden først. De skaper slik romfølelse og høyde (etterhvert). Lykke til videre. Jeg gleder meg til fortsettelsen :)

  SvarSlett

Tusen takk for besøk og hyggelig kommentar i bloggen vår :) Det settes stor pris på!