søndag 9. mars 2014

Prosjekt Sti fra Gårdsplassen til Drivhus

Det skrider fremover med årets hageprosjekter. Tenk vi er bare i begynnelsen av mars og vi er allerede godt i gang. Dette lover bra for fremdriften :)

Det skal lages sti fra gårdsplassen, over plenen og ned til drivhuset. Plenen heller noe siste del ned mot drivhuset, og når det er regnvær og vått i bakken kan det være glatt å gå.  En god trapp er både sikrere og lettere å gå i en en bratt sti.

Som følge av den milde vinteren vi har hatt er det ikke tele i jorden og dermed var det fritt frem å starte på trappen ved drivhuset og fortsette prosjektet når man lyster :) Vi er i hagen og der er det ikke noe som MÅ gjøres. Vi har en regel for hageprosjekter; de skal være lystbetont uten frister for når de skal være ferdig!7. februar var det oppstart på trappeprosjektet. Jorden ble gravd vekk til vi var nede på fast grunn, grus til å legge trinnene i ble tilkjørt og det første trappetrinnet ble lirket på plass.


Første del av trappen er på plass og det skal lages trappeavsats før neste to trinn.


Den 17.februar så det slik ut. Mr Handyman har gravd bort jord ned til fast grunn, fylt på sand, lagt armeringsmatte og støpt dekke. Det er klart for prøvelegging av belegningsstein!


Vi skriver 5. mars og Mr Handyman legger belegningsstein (i bomfast) i trappeavsatsen


Etter 4 uker trapp fra drivhuset på plass :)

Fra trappen mot gårdsplassen jevner terrenget seg ut og vi fortsetter med stien i granitt belegningsstein. Jorden vi graver vekk skal brukes til å lage jordvoll i grensen mot sør. Her skal det plantes hekk i agnbøk som vil gi ly for vind, men det skal vi fortelle mere om seinere.

En god søndag ønskes deg som er innom bloggen vår
fra Tone og Eivind


22 kommentarer:

 1. Spennende hageprosjekt! Resultatet ble veldig bra :-))

  SvarSlett
 2. Ikke verst å kunne starte trappeprosjekt i februar. Fint å få en lang sesong i en etableringsfase. Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :) Vi setter stor pris på muligheten til å starte så tidlig på året. Satser på at det vises god fremdrift i hagen når sommeren nærmer seg.

   Slett
 3. Dette blir kjempe fint! Naturmaterialer gir en helt egen kvalitet og feeling! Vi la belegningsstein rundt huset for et par år siden og rundt lysthuset i fjor. Det er vi superfornøyd med at vi gjorde. Lykke til videre med prosjektet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :) Belegningsstein er en god og vedlikeholdsfri løsning. Etter at belegningssteinen er lagt fuger vi med "Block Paving Fix" og dermed slipper vi at det gror til mellom steinene. Genialt produkt spør du meg :)

   Slett
 4. Hvor blev det fint - og skønt med det tidlige forår i år :-)
  Knus Signe

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Signe :) Velkommen til bloggen vår og takk for hyggelig tilbakemelding :)

   Slett
 5. Flott trapp, solid og fin!
  Ha en fin ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mariann :) Takk for det og riktig god uke til deg også :)

   Slett
 6. Hei Tone!

  Så flott trapp dere har laget! Er det granitt? Den ser veldig solid ut. Det er deilig å kunne begynne tidlig ute i hagen. Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann Marit :) Det er granitt ja. Solide trinn og god å gå i så vi er fornøyd. Nå gleder vi oss til å starte på resten av stien.
   Takk og en fin uke ønskes deg også!

   Slett
 7. Hei! Jeg blir så imponert over arbeidet dere har gjort.Innmari fint. Granitt er utrolig fint, men ikke akkurat lett å håndtere. Har brukt gatestein av granitt til å sette krukkene på. God kveld! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig tilbakemelding :) Det var en aldri så liten styrkeprøve å få granittrinnene på plass. Med en vekt på rundt 100 kg pr trinn måtte det lirkes og lures. Utrolig greit å bruke tralle til å frakte trinnene på :) Jeg hadde veldig lyst å legge granitt gatestein i stien, men den er ikke så lett å arbeide med for glade hageamatører.

   Slett
 8. Oi! RIktig imponerende! Det kommer til å bli kjempefint!
  Ha en fortsatt riktig fin kveld.
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Stein :) Fin mandagskveld til deg!

   Slett
 9. Wow....imponerandes arbeid. Så flott det blir hos dåkke. Ja tenk å få komt så godt i gang med hageprosjekter så tidlig på året.
  Eg har lest meg ned gjennom innlegga her og dåkke er kjempeflinke og driftige.
  Så mange flotte tre til hagen. Supert at det kan kjøpast på tilbud. Mykje å spare når ein kjøper så mykje.
  Kjekt å lese og lykke til vidare.
  God veke til dåkke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig tilbakemelding :) Fin uke til deg også!

   Slett
 10. For en flott trapp! Tror jeg også skal velge granitt når vi skal lage trapp, dette såg virkelig pent ut. Lykke til videre, alltid gøy å følge med på prosjektene deres :)

  SvarSlett
 11. Så flotte trappene ble, kjekt å få trapp i bratt skråning.

  Nydelig bilde du har i headingen.

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig tilbakemelding :) Fin uke ønskes deg fra Tone

   Slett

Tusen takk for besøk og hyggelig kommentar i bloggen vår :) Det settes stor pris på!