mandag 31. mars 2014

Mandagens Hagegleder

Rett hjem fra jobb og ut i hagen. Det er rekreasjon det! I dag har det vært småplantene i drivhuset og planterommet i kjelleren som har fått min oppmerksomhet.Jeg rigget meg til i solen utenfor drivhuset og startet med å prikle 65 Dhalia 'Bishops Children'
For 3 år siden laget vi et bed på ca 30 meter mellom plenen og gårdsplassen. Hvert år fylles bedet med Dhalia 'Bishops Children' som alle er frøsådd hos oss. Når frosten kommer tar vi opp knollene og lagrer de i isoporkasser i garagen. De 65 babydhaliane har vi tenkt å ha i reserve om det skulle være noen av de 300 knollene i garagen som ikke har overlevd vinterlagringen. En av grunnene til at vi valgte Dhalia 'Bishops Children' er det vakre mørke bladverket, og selvfølgelig er det ingen ulemte at blomstrene er minst like vakker :)

Osteospermum - Spansk Margaritt

Da jeg sjekket rotsystemet til de frøsådde Spanske Margarittene mine, Osteospermum av tre ulike fargenyanser: 'Lavendel Shades' , 'Purple' og 'Asti White' synes jeg de fortjene litt større plass. Disse har jeg tenkt å plante i større krukker når tiden er inne for utplanting og satte derfor 3 og 3 planter i hver potte. I førposene vi kjøpte fra Zimtrade var det 10 frø pr pakke med 100% spiring :)


Verbascum - Kongelys

Kongelysene mine hadde vokst ut av pottestørrelsen og fikk flytte til nye større potter. Her har jeg Verbascum Southern Charm og Verbascum Phoeniceum Miks som er kjøpt fra FrøTorvet. Her har jeg også hatt veldig god spiringsprosent på sådden. Det ble så mange planter at noen måtte få nye hjem. Delt glede gir dobbelt glede :) Det er første året vi sår Kongelys så spenningen er stor :)


Cosmos

Et lite representativt utvalg av Cosmos familien vår. Her har spireprosenten vært svært høy og vi har ca 250 planter totalt. Har måttet ommøblert litt i drivhuset og satt opp to ekstra brett for plantene krever større plass etter hvert. Av Cosmos har vi 'Cosmosmix White', Cosmos bipinnatus Cosmio Colarette, Cosmos Bipinnatus Cosmio Purple Red og Cosmos Picotee. Tidligere år har vi bare sådd hvite cosmos og vi gleder oss til et lite mangfold av Cosmos.


Blodbeger

Blodbeger plantene har også fått større potter. Det er trangt om plassen på selvvanningsbrettene i drivhuset og for å frigi plass til voksende planter måtte blodbegerplantene flytte opp på en midlertidig hylle. Ulempen er at plantene nå står over plantelysene, men jeg sater på at de får tilstrekkelig med lys alikevel. Jeg får følge med og se det av hvordan det går.


Petunia

Jeg er litt stolt over hengepetuniane mine! Skikkelig flotte, kraftige planter, så dette tror jeg blir bra. Jeg har sådd to forskjellige hengepetunia, Petunia Dobbel 'Cascade pink' og Petunia 'Lavendel Wave'. Her har jeg også hatt veldig god spiringsprosent. Plantene fikk større postter for 3 uker siden og i dag toppet jeg plantene for andre gang. Nå skal de få vokse i fred :)

Meconopsis

Det er stor spireglede i Mechonopsis pottene mine. Dette er frø jeg var så heldig å få fra Magnar. Mechonopsis Baileys, Mechonopsis Baileys Alba og Mechonopsis Aff Lingholm Lilla. Disse flyttet inn på planterommet i kjelleren etter et opphold i et annet rom ved ca 6c. I tillegg har jeg Mechonopsis 'Lingholm' , Mechonopsis 'Grandis' og Mechonopsis 'Horridula Albra' som snart er klar for prikling.


Antirrhinum - Løvemunn

Løvemunn er en sommerblomster vi bare må ha i hagen, og i år har vi sådd noe mer enn vanlig. Vi har sådd Antirhinum 'Frosted Flames' , Antirrhinum Nanum Frosty Lavender Bells , Antirhinum 'Oriental Lanterns' , Antirrhinum Night & Day Løvemunn og Antirrhinum Black Prince Løvemunn. Her har spireprosenten vært noe varierende, men vi har nok både til oss selv og andre. En del Løvemunn har allerede flyttet ut og kommer til å være til glede i andre hager. Småplantene ser flott ut og vi gleder oss til sommeren!Kaldbenk

Min kjære laget kaldbenk til meg da det plutselig ble plassmangel rundt omkring. Kan ikke skjønner hvordan det kunne bli plassmangel? ;-) I kaldbenken plasserte jeg en del av plantene som ble levert fra Zimtrade forrige uke. Her har jeg Anemone rivularis ’Glacier’, Edelpeonia ’Julia Rose’, Edelpeonia ’Yellow Crown', Geranium 'Double Jewel', Geranium cinereum ’Sateene’, Iris sibirica ‘Concord Crush’, Iris sibirica ’Double Standard’, Phlox ’Sherbet Blend’, Dobbel Lilje ’Lulu’, Asiatisk Lilje ’strawberry and Cream’, Orientalsk Lilje ’Entertainer’, Dobbel Lilje ’Fata Morgana’ Asiatisk Lilje ’Landini’, Longiflorum Lilje ’Lankon’ og Iris germanica 'Violet Turner Pearl'. Mye spennende på gang :)

Mens jeg stuller og duller med sommerens blomsterflora fortsetter min kjære på de store hageprosjektene. I dag har han kjørt jord til jordvollen vi holder på å få på plass nedover bergnappene. Hva som er planen for jordvollen skal jeg fortelle mer om ved en annen anledning :)


Når mor blogger koser Vinni seg på puten sin <3Ønsker dere en fin kveld!

20 kommentarer:

 1. Oi kor mye planter dere har, driver dokker med et skikkelig gartneri som salg ?
  Store kraftige flotte småplanter :)

  Dere har jo skikkelig vårvær, ifjord satt æ også utefor drivhuset mitt og priklet, men ikke iår :)

  Ha ei fin uke.

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann Lisbeth :) Skjønner godt at du spør for vi har tatt litt av i år, men nei vi har ikke noe for salg. Bare et ønske om å fylle hagen med blomsterflor. Og når to hagegale slår seg sammen,,,,joda da har det lett for å ta litt av. Håper våren strekker seg nordover til deg også! Takk og fin ny uke til deg også :) Hilsen fra Tone

   Slett
 2. Litt av en samling småplanter. Vårværet fortsetter her sørpå til og med fredag. Men vi erfarer også hvordan kan både kaldbenk og drivhus være fullt.(Heldigvis tar mannen seg av all prikling)
  Plantene ser riktig så frodige ut. Nyt våren! Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Eirin, det er merkelig det der hvor fullt det plutselig blir. Melder væromslag hos oss også til helgen, så vi får bare nyte dagene!

   Slett
 3. Så flotte planter du har fått frem, prikling blir en lek når en kan være ute i solen og rote med jord og potter.
  Kos deg og nyt de fine vårdagene og ha en fin 1 april.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit Helene! Takk for det og samme til deg :)

   Slett
 4. Hei Tone! Wow! Hvor stort drivhus har du egentlig? ;-) Du er jo rene proffen på å dyrke frem planter!

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit, takk for det :) jeg sår som en skulle tro jeg hadde gartneri, men jeg har bare et lite drivhus på 10-11 m2. I tillegg har jeg en kjellerstue som for tiden fungerer som planterom. Tiden med kjellerstue er nok over :)))) Fin dag til deg!

   Slett
 5. Hei! Dette er virkelig imponerende. Flotte og frodige planter. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 6. Jeg kan ikke si annet enn at jeg er imponert! For en blomsterflor det må bli hos dere i sommer. Heg regner med du viser oss bilder etter hvert:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg gleder meg til å dele bilder med dere fra årets sommerflor :)

   Slett
 7. Helighet....dette er bare fantastisk!...for noen mengder du sår..og alle ser like struttende og sunne ut...flinke deg:)
  Virkelig spennende å se hvordan bedene dine blir utover sommeren...blomsterikt blir det:)
  Fin kveld til deg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Inger Marie :) Det ble mengder ja. Håper jeg klarer å holde de fine inntil tiden er inne for å plante de ut. Jeg gleder meg til å dele bilder med dere! Ha en fin onsdag :)

   Slett
 8. Hei, Kjem til å bli ein fantastisk blomeprakt hos doke tenkjer eg. Mykje arbeid men det ser ut som du får mykje igjen for det og, Ha det godt,

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Torill, det har vært en del arbeid men jeg storkoser meg det det og da går det som en lek :) Jeg har ikke mulighet til å delta på de store hageprosjektene vi har på gang, og da blir det ekstra kjekt for meg å ha noe å holde på med. Ha en fin dag :)

   SvarSlett

   Slett
 9. Oi! Gir meg over - her er det storproduksjon - herlig! :) Det er så gøy når spiringen blir så bra, og alle planter trives som de gjør hos dere. Måtte det bli en fantastisk hagesesong! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. La oss håpe det :) Vi skal tilbringe årets sommerferie i hagen og satser på tidenes sommer!

   Slett

Tusen takk for besøk og hyggelig kommentar i bloggen vår :) Det settes stor pris på!