fredag 9. mai 2014

Det er helg og tid for hagegleder :)

Så var det fredag igjen og en helg uten noe på agendaen
føles godt etter en hektisk periode.

Helgen skal nytes i hagen med diverse koselige hagesyssler :)


Vi har noen Rhododendron i hagen som jeg desverre ikke vet navnet på, men vakker er de :)


Disse kjøpte vi i forbindelse med konfirmasjonen og de vet jeg vi har navnelappen til
et eller annet sted :)Keiserkronen Fritillaria Imperialis Rubra plantet vi i høst. Morro at den blomstrer så fint allerede i år!


Tulipa Sapporo og Narcissus Triandus Thalia som vi plantet i høst.
En enslig liten Rutelilje Fritillaria Meleagris var den eneste som kom opp av tilsammen 40 løker. Det er nok forskjell på løkkvaliteten rundt omkring, eller kan det være at den trenger enda et år på seg? Disse har vi lyst å ha en del av rundt omkring i hagen.


Denne plantet jeg i fjor vår, men har mistet navnet på den. Noen som kan hjelpe?


Deutzia hybrida 'Strawberry Fields' står med masse knopper og denne gleder vi oss til å se i blomst! Denne prydbusken skal ikke klippes da den blomstrer på fjordårets ved. Tidligere år har vi klippen den helt ned og har derfor ikke hatt gleden av å se den i blomst. Viktig å kunne litt om plantene man har i hagen :)


Dillpeonen (som jeg ikke har eksakt navn på) står full i knopper.


Noen som kan hjelpe med navn på disse staudene? Mener det er hagesildre, men den har gjerne et spesifikt navn. Den på bilde over er lett rosa og den under er hvit. Disse var i hagen før min tid :)Clemtatisen 'Tage Lundell' med sitt hav av lilla blomstrer er et syn i år!


Clematisen 'Propertius' ble klippet kraftig tilbake på høsten og er sparsommerlig med blomstrer i år. Vakker er den alikevel. Denne clematisen satt jeg stiklinger av i fjor høst da jeg klippen den tilbake, og resultatet er to nye fine clematisplanter :)


Kubjelle 'Pulsatilla pratensis' blomstrer sparsommelig etter flytting fra min tidligere hage. Har i etterkant lest at kubjellen liker lite å bli flyttet på, og den beste metoden for formering er ved hjelp av frø. Jeg ønsker meg flere av disse og har planer om å ta frø når disse er moden. Håper også å få tak i frø fra andre typer kubjeller som jeg kan så til høsten :)


Dette er min favoritt i hagen for tiden! Trillium 'Grandiflorum' som jeg har flyttet med meg fra min tidligere hage. Planten kjøpte jeg for nesten 20 år siden, og da var det bare 2-3 stengler. Trillium vil jeg ha flere av, og da det tar inntil 7 år før Trillium sådd fra frø blomstrer må det bli ved deling.


Ønsker deg som titter innom bloggen vår en riktig fin fredag :)


Hilsen fra Tone

19 kommentarer:

 1. Heisan !! Mykje fin bløming hos doke no ser eg. Hagesildrene som du viser har eg også. Dei kjem frå svigermors hage, og som deg har eg ikkje betre navn på dei. Planta etter rutelilja meiner eg er storkonvall. Har den i hagen eg og. Sprer seg veldig her med eit voldsomt rotsystem. Ikkje så djupt men veldig tett. Veit ikkje heilt om eg våger ha så mykje av dei...... Håper de får ei flott helg i hagen !!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Torill :) Takk for tilbakemelding på de navnløse. Storkonvall var det ja :) Liker ikke å ha navnløse planter i hagen. God helg! Tone

   Slett
 2. Åhhh så mye vakkert som blomstrer hos deg nå! Jeg elsker Clematis i alle varianter, og dine var praktfulle. Rutelilje har jeg også prøvd, men ikke fått til. Storkonvall er navnet på den ukjente, og den er supeflott!
  Ønsker deg ei god helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig tilbakemelding :) Må innrømme min svakhet for Clematis, de er bare så flotte! Har en utfordring i å begrense meg. Takk for tilbakemelding på den navnløse. Riktig god helg! Tone

   Slett
 3. Så mye vakkert :D
  Den øverste sildren heter Peter Pan tror jeg :)
  Nydelige klematiser og!

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann :) takker så mye for tilbakemelding! God helg :)

   Slett
 4. Hei! Nydelige rhododendron dere har. Den du lurer på kaller vi kjempekonvall. Så langt den har kommet.

  SvarSlett
 5. Hei Tone! Det er garantert storkonvall eller kjempekonvall som den også kalles, ja. For en nydelig Clematis Tage Lundell du har! Jeg blir mer og mer glad i de småblomstrende. Du har mye fint i hagen din, og trillium er en favoritt her også. Det finnes så mange fine av de.

  Ønsker deg en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann Marit :) Takk for fine ord! Clematisene mine er ekstra flott i år og det er så morro når de takker for godt stell med så rik blomsterflor! Riktig god helg til deg :)

   Slett
 6. Kjempefine bilder! Vi driver og "pusser opp" hagen for vi skal også ha konfirmasjon. Men ikke før i september så vi har tid på oss.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann Gry :) Takk for hyggelig tilbakemelding! Morro og pusse opp i hagen! Og til en anledning som konfirmasjon er det kjekt å ha det fint både inne og ute :) God helg! Tone

   Slett
 7. Så mye flott blomstring hos deg nå! Dillpeonen og trilliumen var jo ekstra lekre!
  God hagehelg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mariann :) Ja, endelig har jeg blomsterbilder å vise frem jeg også :) Riktig god helg! Tone

   Slett
 8. Oi, for noen farger på de første bildene! Så mye flott, og så langt Klematisen er kommet. Ser at du har sunne planter, de har det nok godt der vest :) God helg!

  Jeg er forresten med i humlestafetten på Moseplassen. Utfordrer herved deg til å bli med også! Tar du den? :)

  Jeg har skrevet om at humlene og jeg deler på favorittene :)

  Les om Humlestafetten her.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Bille :) Takk for hyggelig tilbakemelding og for utfordringen! Blir med jeg :) Fin helg videre til deg!

   Slett
 9. Nydelig blomstring hos deg, og ikke minst mye vakkert i vente :) Det er herlige tider om dagen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Turid :) Takker for hyggelig tilbakemelding :)

   Slett
 10. Så flotte helgegleder, dette får vi ikke nok av de er nydelige alle blomstene dine.

  God lørdag fra Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann Marit og takk for fine ord :) God søndag til deg!

   Slett

Tusen takk for besøk og hyggelig kommentar i bloggen vår :) Det settes stor pris på!