søndag 9. februar 2014

Hagegleder og helgesyssler :)


I går var jeg en tur på Plantasjen og snopte morsdagsgave til meg selv :) Det ble 3 nye fuchsia stiklinger til samlingen; Fuchsia Maxima og Fuchsia Goteborg som begge er opprettvåksende, og til slutt en Fuchsia Puts Folly som er en hengende type. Fine kraftige stiklinger som nå står under lys i planterommet i kjelleren. Til uken skal de pottes om, få en liten dose benmel og flyttes i drivhuset.


På Plantasjen hadde de et lite utvalg av vårblomstrende løker som var plantet i potter. Og vips så kjøpte jeg våre første vårblomstrende Iris til hagen :) Det ble Iris Alida, Iris Harmony og Iris Pixie. En morsdagsgave til meg selv som jeg kommer til å ha glede av i år fremover :)

Prosjektet med å lage trapp ned til drivhuset startet vi med på fredag


Det skal lages sti over plenen i granitt belegningsstein


og trapp i skråningen ned til drivhuset i massive granitt trappetrinn


de første 4 trappetrinnene er på plass :)

Ved siden av trappen har vi tenkt å legge rullesteiner. Etter hvert tenker vi at det bli anlagt bed i en eller annen form i dette området.
Det er bare å drømme videre :) Som vi vet, alt starter med en tanke!

Mens jeg sitter her og blogger står min kjære på kjøkkenet og sår nye frø :) Lykkelige søndag!

Ønsker alle mødre der ute en riktig fin morsdag :)

14 kommentarer:

 1. Så fin morsdags-gave, de får du mye glede av.
  Så fin og stødig trapp, den pynter jo opp også i hagen mot det grønne.

  Det kribler når en ser bilder av drivhus og grønn plen, men det går fort mot vår nå.

  God søndag fra Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit Helene :) Det er så gøy å være i gang. Fortsetter dette milde været kan det jo hende at årets hageprosjekter er ferdig i god til til sommeren er her :)

   Ha en fin kveld :) /Tone

   Slett
 2. Ja dette ser kjempefint ut! Å se bar bakke uten snø er litt uvirkelig for meg som drukner i snø men sånn er det i vårt langstrakte land :-)
  Granitt heller blir nok veldig fint.
  Jeg kjøpte en camellia til meg selv sist søndag. Greit med morsdagspresanger til seg selv ;-)
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann Marit :) Ingen fare for at vi drukner i snø her! Har knapt sett snøen i år og slik må det bare fortsette for min del. Snø en dag og slaps neste dag klarer jeg å styre min begeistring for. Jeg er klar for vår jeg nå!

   En fin kveld fra Tone

   Slett
 3. Flott det blir! Trapper og ganger er så fint utgangspunkt for vekster langs med stien:)
  Gleder meg til å se hvordan du vil plante etterhvert :)
  Fin søndag:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Inger Marie :) Takk :) Tror nok vi kommer til å bli fornøyd når det er ferdig :) Blir spennende når vi kommer så langt at vi kan begynne beplantning langs stien. Vi har ikke helt bestemt oss hva vi skal plante og hvilken form det blir på bedet. En ting er sikkert,,,det er spennende og holde på og jeg gleder meg :)
   Ha en fin kveld :) Tone

   Slett
 4. De små reticulatairisene lyser opp i bedet om våren, så der har du gjort et godt valg.
  Det blir nok veldig bra med trapp og sti i stein, solid og vakkert!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mariann :) Tidlige vårtegn i hagen må vi ha og Iris har stått på ønskelisten. Vil nok ha flere etter hvert :)
   En fin kveld fra Tone :)

   Slett
 5. Det kommer til å bli en flott trapp som dere kan gjøre mye fint utav etter hvert. Det åpner seg mange muligheter, og det er jo moro å drømme og å planlegge :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann :) Utrolig hvor mye glede hagen gir. Å arbeide i hagen er balsam for sjelen, drømme og planlegge er balsam det og :) Alt er bare vinn vinn :) Skal bli spennende å se hvordan det blir til slutt :)
   En fin kveld til deg fra Tone :)

   Slett
 6. Heia takk for koselig kommetar på bloggen min, æ har lagt mæ til som følger hos dæ, har tittet gjennom bloggen din og fant jaggu det æ lurte på, korsen man skal så staudefrø og oppbebare kaldt ute om vinteren, takk for det :)
  Så fint det blir med trappa fra drivhuset ditt, fine bilder.

  Ha ei fin uke.

  Lisbeth :0)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lisbeth :) Så hyggelig at du har lyst å slå følge :) Kjekt å dele erfaringer og få inspirasjon fra hverandre. Så flott at innlegget om vintersåing av stauder var til nytte for deg :)
   Vi høres :) Vh Tone

   Slett
 7. Hei Tone :) Tusen takk for koselig kommentar på bloggen min. Jeg er ikke så flink til å svare på min egen side - jeg tar heller en gjenvisitt ut til dere som hilser på ;)
  Så heldig du er som har snøfri hage som kan bearbeides allerede. Steintrappa blir kjempefin! Så solid og skikkelig. Supert utgangspunkt for kantbed eller krukkepynt også :)
  Jeg har sansen for morsdagsgavene dine. (Til og med en mann som sår frø..)
  Lykke til videre med hageprosjektet :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann Gerd Ellen :) Takk for besøk! Gjenvisitt er en grei måte å gjøre det på :) Kan nok hende jeg kommer til å praktisere det fremover også,,,ny i bloggverdenen enda og ting går seg til etter hvert. Ja! Jeg er heldig som har en mann som sår frø, og sannheten er at han har sådd langt flere frø enn hva jeg har gjort. Nå har det seg slik at hans såglede har smittet over på meg, og når vi er to med samme dilla,,,ja da kan du vel tenke deg resten ;) det tar litt av kan man si :) Vi er like hagegale begge to :) O lykke :)))
   En fin kveld fra Tone

   Slett

Tusen takk for besøk og hyggelig kommentar i bloggen vår :) Det settes stor pris på!