søndag 16. februar 2014

Det grønne spirer frem,,,,

En herlig helg med hagegleder
er snart over
og en ny uke står for døren.

700 små frøspirer
er priklet
og flyttet i drivhuset.Kan man unngå
å tro på under,
når man år etter år
har sett en vår?


Ikke tro på under
når liv av døde gror?
Over alt i vår natur
er det under på Moder jord

av Turid Braathen Rygge


Bildene over er av hortensia, blodbeger og lavendel
som har overvintret i drivhuset.
Så herlig å følge reisen fra vinterdvale til våren som er i ferd med å snike seg frem.

En riktig fin uke til dere :)


14 kommentarer:

 1. Hei Tone!
  700 små spirer høres veldig flott ut. Skal si du har kommet godt i gang. Har du på varme i drivhuset om vinteren?

  Ønsker deg en ny fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit :) Vi har varme koblet på frostvakt. I år er det ikke mange timene varmen har stått på før vi startet opp i januar for det har vært så mildt. Normalt isoleres drivhuset med bobleplast men i år har ikke det vært nødvendig. Ha en fin dag :) Tone

   Slett
 2. Hei Tone !
  Atter en gang dukker det opp et svært aktuelt tema for meg her på denne kjekke bloggen. Blir rene studietimen i blogglandia dette..
  Jeg har til nå ikke brukt drivhuset mitt til overvintring av planter, først og fremst pga strømregningen som jeg frykter kan bli en del høyere (den er da dyr nok fra før, liksom..).Så mitt spørsmål er hvilke erfaringer du sitter med i det henseende ?

  Isolerer du hele drivhuset med plasten innvendig da? (du har kanskje et innlegg om dette..?)
  Huff,jeg maser fælt..men den som ikke våger intet vinner..osv.
  Tror jeg må skaffe meg sånn frostvakt. Har til nå bare termostatstyrt ovn for drivhus..Hvilken type er det du har?
  Å overvintre blodbeger i drivhuset høres helt genialt !
  Takk for svar om staudesåingen m.m. Hilsen Eli.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Eli :) Så kjekt å høre at du finner nyttig informasjon på bloggen vår! Når vi startet med denne bloggen var det først og fremst med tanke på å ha en hagedagbok. Det er jo slik for de fleste at man stopper opp og tenker,,,hva gjorde vi i fjor? Hvordan var nå dette egentlig? Da er det veldig greit å ha en plass å gå tilbake og finne svarene :) At andre finner nyttig informasjon er en veldig hyggelig bonus :) og du må bare spørre i vei så skal jeg svare så godt jeg kan :)
   I år har det ikke vært behov for å isolere drivhuset helt (tak og vegger) men det har vi gjort tidligere, og erfaringen tilsier at vi har spare på oppvarmingen ved å isloere. Har sett andre som har laget ekstra rom i drivhuset for vinteroppbevaring slik at man slipper å varme opp hele drivhuset. I år har vi bare bobleplast veggene mot øst og nord og ikke i taket. Når man islerer med bobleplast må man være obs på at det ikke blir for tett slik at det blir for fuktig i drivhuset.
   Hos oss er ovnene koblet til termostat for drivhus,,,husker ikke hvilken type vi har i skrivende stund, men det kan jeg komme tilbake til :) Det merkes på strømregningen, men ikke så mye at vi ikke synes det er verdt det. For oss er det en stor glede å ha mulighet til å ha planter år etter år, og så er det så kjekt å vekke de fra vinterdvale :)
   En fin kveld til deg fra Tone

   Slett
 3. Ja det er ett under hver vår når små grønne spirer kommer med lysere dager og bringer håp om snart en ny hage sesong.

  Så fine bilder fra drivhuset dit, ha en fin ny uke.

  Maritklem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit Helen :) Takk for hyggelig tilbakemelding. Det er noe eget med disse irrgrønne vårspirene :)

   En fin kveld til deg fra Tone :)

   Slett
 4. Herlig, det er like pirrendes hvert år som det skjer, vår!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mia :) Så sant, så sant! Lengter mot vår nå :)) En fin kveld til deg fra Tone

   Slett
 5. 700 spirer alt.......imponerandes. Det blir litt av ein grøderik sesong hos deg. Herlige tider når alt våknar til liv.
  Her blir det såing litt seinare fordi eg opnar ikkje drivhuset før det blir varmare i veret. Men gled meg som aldri før så eg får lese om dine vekstar inntil vidare. Legg meg til som følgar så eg held meg oppdatert.

  Ha ei god veke, frå MarJE.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann MarJE :) Så hyggelig at du har lyst å slå følge :) Velkommen skal du være :) Vi har en viss utfordring med å begrense oss. Sommerferien skal tilbringes hjemme dette året, og da har vi tillatt oss å bli revet med :)

   En fin kveld til deg fra Tone

   Slett
 6. FOR en mengde du alt har på gang...nesten så jeg blir litt stresset her...som nesten ikke har startet å så....men det bruker å bli bra:)
  Ja,det er et under dette med små frø som spirer og hva som dukker opp av "daude jord"....så heldige vi er som får oppleve under på nært hold:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Inger Marie :) Vi er nok rimelig tidlig ute i år så får vi no prøvd det og. Håper bare vi klarer å brøfø de inntil det blir tid for å plante ut. Vi satser på tidlig vår og gode forhold for utplanting :)
   En fin uke fra Tone

   Slett
 7. Nydelig dikt og inspirerende bilder! Du verden så mye dere har gjort allerede. Det blir morsomt å se hagen deres i full blomst til sommeren.
  Ha en fin-fin uke :)

  SvarSlett
 8. Hei Gerd Ellen :) takk så mye for hyggelig tilbakemelding! Satser på at det blir noen blomsterbilder fra hagen til sommeren :)
  En fin uke ønskes fra Tone

  SvarSlett

Tusen takk for besøk og hyggelig kommentar i bloggen vår :) Det settes stor pris på!