fredag 4. april 2014

Vi har startet kampen mot sneglene!


Hos oss starter kampen mot sneglen i mars/april. Får sneglen tid på seg til å legge egg betyr det at snegle-eksplosjonen er et faktum, og det vil vi slett ikke ha noe av.Etter vinterdvalen er sneglene sulten. Tidlig på våren er det ikke stort annet spiselig for sneglene i bedene våre enn Ferramol. Vi har strødd med Ferramol Mot Snegler ut i alle bed og spesielt i bedet hvor Dahlia hekken skal plantes. Når sneglen spiser Ferramol mister de matlysten og dør etter et par dager. Ferramol er regnbestandig og effektiv opp til 6 uker.

Vi gjenntar behandlingen 1-2 uker før sommerblomstrene flyttes ut i bedene, og ved planting strør vi enda litt Ferramol rundt plantene.

Visste du at sneglene er kanibaler? Dette utnytter vi i vår hage. Når vi bestemmer oss for en runde med sneglejakt i hagen klippes de første sneglene vi finner i to med saks, og så lar vi de bli liggende i bedet. Det tar ikke lang tid før lukten tiltrekker seg flere snegler, og når vi kommer tilbake for å sjekke åten har flere snegler kommet til for å spise. Og vips så har vi fanget enda noen snegler. Ikke den hyggeligste hageaktivitenen vi kan tenke oss, men en aktivitet som har vist seg å være svært effektiv sammen med bruk av sneglekverk fra tidlig vår.

Du kan lese mer om Ferramol Mot Snegl på Mattilsynet sine nettsider


Et lite økonomisk tips på tampen. Vi kjøpte 1 kg pakker med Ferramol Mot Snegler hos Bo Grønt til kr 199,-. Samme pakke koster 299,- hos Plantasjen,,,,


Ønsker dere en sneglefri hagesesong!

18 kommentarer:

 1. Hei Tone!

  Jeg forstår deg godt, for det gjelder å være føre var. Snegler er jeg ikke plaget med her, men det er nok bare et tidspørsmål. Med så mild vinter så overlver de her også. Takk for tips om hvor en skal kjøpe ferramol :-)

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk og en fin helg til deg også Marit :)

   Slett
 2. Bank i bordet, jeg har ikke de sneglene i hagen ennå og jeg bare visker det lavt hehe.
  Lykke til med jakten måtte du lykkes.
  God fredag fra Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heldige deg :) Takk og god helg til deg også Marit!

   Slett
 3. Vi har heldigvis ikke snegler hos oss, og håper det fortsetter slik. Lykke til med kverkingen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Sneglefri hage hadde vært en drøm! Takk :)

   Slett
 4. Jeg har vært ute med gift flere ganger allerede.. Jeg har også tatt flere snegler og ikke minst egg, men det er mye mindre å finne enn det jeg hadde fryktet. Og heldigvis for det! Godt økonomitips! Jeg kjøpte gift på Jula i fjor og det var vel heller ikke så dyrt. God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er mye mindre snegl å se hos oss i år enn tidligere år, og glad er vi for det :)

   Slett
 5. Det er nok lurt å starte bekjempelsen tidlig. Jeg har heldigvis ikke funnet så mange enda, men de kommer vel fram når regnet kommer.
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Og så kom regnet,,, skal en tur ut i regnet på sneglejakt i dag.

   Slett
 6. Ja, jo før jo bedre. Tar en runde langs tomtegrensa og rundt alle hostaene, vår og høst. Har nå etter noen år bare en og annen "slenger " i hagen. (Men plukker jevnt og trutt på jordet nedenfor hagen også)
  God helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har hatt godt resultat med å være tidlig ute, og i god tid før liljene spirer.

   Slett
 7. Usj, snegler er no herk! Heldigvis er de ikke her, da vinteren er både lang og hard (det er jammen trøsten, tenker jeg ;) Ønsker dere ei strålende uke.

  SvarSlett
 8. Godt at dere har funnet både middel og metode for å ta opp kampen mot sneglene. Foreløpig har ikke sneglene funnet frem til hagen vår i de svenske skoger. Jeg har ikke tenkt å etterlyse de, men prise hver sneglefrie sesong vi har. Lykke til med kampen!!

  SvarSlett
 9. Det var god lesing, jeg visste ikke at Ferromol var regntålig, trodde det ble borte. Skjønner nå at det kanskje er sneglene som gjort det. Dette med å klippe i to som åte skal også prøves, takk for gode tips, også om pris, det like godt. Glad påsk :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mia :) Hyggelig å høre at innlegget er til nytte for andre :) Fortsatt fin påske!

   Slett

Tusen takk for besøk og hyggelig kommentar i bloggen vår :) Det settes stor pris på!