søndag 6. april 2014

Så kom regnet,,,

På lørdag kom regnet etter nærmere to herlige uker med strålende sol og fine temperaturer. Det gjør nok godt med litt regn nå, og vi har benyttet anledningen til å gjødsle plen, bed, trer og busker.

Ukene med fint vær har vi nytt i hagen og det går stadig fremover med årets hageprosjekter :)


Trillebår etter trillebår fylt med flott gartnerjord er trillet på plass, og 18 mater jordvoll er ferdig så langt vi hadde tenkt dette året. Hva vi skal til med videre i dette området kommer vi tilbake til ved en senere anledning. Jordhaugen med 12 tonn jord som ble levert for noen uker siden er borte, og jeg kjenner en som er spesielt glad for det :)


En liten tur på hagesenter har det også blitt i uken. Med hjem på lasset hadde vi blandt annet disse Japanske Viftelønnene. Fra venstre Acer pal. "Atropurpureum", Acer shirasawanum "Jordan" og Acer pal. "Firecracker". Inntil videre har vi plantet de i store potter i en god blanding plantejord og kukompost, så finner vi nok den perfekte plass etter hvert. Bare måtte ha de,,,,


På min lille runde i området hvor vi har plantet en del trer så jeg denne lille furuen. Dette området er per i dag å regne som utmark, men skal på sikt bli en del av hagen i sør. Tidligere beitet det sauer her som holdt vegetasjonen nede, men etter noen år fritt for sauer begynner det å gro igjen med lyng, brake og små trer (furu, gran, selje, bjørk). Den lille furuen på bilde over har jeg lyst å gi litt ekstra oppmerksomhet og la den bli en del av hagen i sør. Jeg har trimmet den med hagesaksen og gitt den en liten hånd med fullgjødsel.


Denne skogsalmen, Ulmus glabra "Pendula" plantet vi i begynnelsen på mars, og foreløpig ser den ut til å trives. Arten har små, fiolette blomster i knipper på naken kvist i april til mai. Slik det ser ut er det ikke lenge til den blomstrer.


Jeg har fått tak i pallekarmer og disse skal etter hver beises og benyttes til mitt påtenkte barnerom for stauder. Dette er mitt lille prosjekt som jeg gleder meg til å starte på i begynnelsen av mai :)
Ønsker dere en fin ny uke!

Hilsen fra Tone

10 kommentarer:

 1. Hei! Nå er det intense tider. Alt som kommer opp, slukes og svelges. Det er himla deilig. Fikk tre pallekarmer av naboen og en av dem skal brukes ,kanskje to til jordbær fra Nord-Norge som er utrolig søte. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 2. Takk for titten! I morgen kommer solen innom igjen :-))

  SvarSlett
 3. Ja, regn er helt nødvendig i hagen her også nå, så det kommer som bestilt. Skal si dere er flittige i hagen! Lønnene ser veldig flotte ut. K
  Jeg elsker lønner, og har veldig mange av de her. Noen går ut, men sånn er det bare. Det skjer sikkert ikke hos deg!

  Ønsker deg en fin ny uke!

  SvarSlett
 4. Fint med litt regn, men nå vil vi ha sol igjen:) Så mye dere har fått gjort på kort tid! Imponert!

  SvarSlett
 5. Hi Dear,
  just found you and wanted to say hello. Google is nasty and doesn't translate. But I see the promise for a beautiful garden!!!
  Sunny days
  Elisabeth

  SvarSlett
 6. Deilig med regn, og nye planter ( trær ). Glad for at vi har den lille traktoren når jord, sand og stein skal fraktes ned i hagen.
  Ha en fin kveld.
  Eirin

  SvarSlett
 7. Hei. Japanske viftelønn er ein av mine hagefavoritter. Hadde den gule også men den trur eg det var noko gale med så den fjerna eg i år. Prøver nok på nytt igjen ein gang. regnet har gjort godt og litt til går bra men hadde ei fin stund ute i finvær også i dag. Ha det godt.

  SvarSlett
 8. Hei!
  Her oser det av hageglede! Mange prosjekter på gang, planer og entusiasme. Jammen fikk jeg et lite tips om å bruke regndagen her øst til å ta meg en tur ut i hagen i ettermiddag og gjødsle litt.
  Skogsalmen din så så fin ut, og hørtes helt nydelig ut i blomst. Det blir stas når den blomstrer på bar kvist!

  Ha fine hagedager og nyt den tidlige våren!

  Beste hilsen fra Trine

  SvarSlett
 9. Kjekt å sjå frå andre sine hageprsjekt og snappe opp litt tips for eigen hage :)
  Blir heilt sikkert kjempeflott hos deg :)

  SvarSlett
 10. Jeg kjenner meg igjen........må bare kjøpe uten å vite hvor plantene skal stå :-)

  SvarSlett

Tusen takk for besøk og hyggelig kommentar i bloggen vår :) Det settes stor pris på!